LECENJE BILJEM JOVAN TUCAKOV PDF

LE(;ENJE BILJEM. Dr JOV AN TUCAKOV. LECENJE BILJEM FITOTERAPUA Predgovor Akademik prof. dr KOSTA TODOROVIC. IZDAVACKA. : LECENJE BILJEM Fitoterapija () by Dr JOVAN TUCAKOV and a great selection of similar New, Used and Collectible Books. Results 1 – 9 of 9 Lecenje biljem (Serbian Edition) by Tucakov, Jovan and a great selection of similar Used, New and Collectible Books available now at.

Author: Mihn Nataxe
Country: Colombia
Language: English (Spanish)
Genre: Photos
Published (Last): 9 July 2009
Pages: 129
PDF File Size: 18.21 Mb
ePub File Size: 10.28 Mb
ISBN: 298-5-64254-926-3
Downloads: 81207
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Dailrajas

Sad se lek od te bvljke krije pod nazivom bulbokapnin. Korena od belog sleza Ako se, pak, spremi sirup od rena i njemu doda jodna tin-ktura u odnosu 15 grama tinkture na grama sirupa od rena, tj.

JOVAN TUCAKOV LECENJE BILJEM PDF

Poznato je da se gaji i kao industrijska biljka zbog semena, koje se upotrebljava u ishrani ljudi, za hranu ptica i za do-bijanje masnog makovog zejtina.

Cvet je grozdast, kao okrugao klas. Kostrika Doza mu je: No o tome videti glavu joavn groznicama. Vodopija ima koren nalik na repu, tj.

  DREPANOCITOSIS DIAGNOSTICO PDF

Your recently viewed items and featured recommendations. Ili se napravi vodeni zgustak i daje po 15 grama dnevno. Alkoholni raskis se uzima 2—15 grama dnevno. Samo unu-tarnja primena nije dozvoljena. Ili se od nje sprema vodeni zgustak i daje po 1—5 grama dnevno.

Jovan Tucakov (Author of Lecenje Biljem)

Broj ovakvih lecenjje je vrlo velik. Tako su jagliku da-vali protiv paralize, udara, histerije, nesvestice, glavobolje, protiv pespavanja, reumatizma itd. Raste po zidovima i kamecitim mestima. Ima mnogostruku primenu, tj.

Cvetna krunica je tamnocrvena ili gotovo bela. Glavice cvetova rastu, upravo sede u pazuhu listova. Otuda je korisna njihova primena i kod istovremenog oboljena i stomaka i groznice. Ovim iskustvom lekara neka se takvi bolesnici i koriste. Jedan ili drugi lek sipaju se u lonac s jako slanom vodom i to se onda prokuva.

Ova druga cveta u aprilu. Prema tome, ona je podesna kod krvarenja iz materice, a tako isto i kod belog pranja, kod krvarenja usled lokalne arterijalne sklrro-ze materice.

Suve biljke na litar vode. Ova biAka raste do 2 decimetra visine. Sladak presan ili kiseo nekuvan bole se vari u stomaku nego sladak kuvan ili kiseo kuvan. Apotekari mogu da spreme ekstrakt od nje i da naprave od toga sirup po ovom receptu: Prema tome — ukoliko je dozvol. Iz-vrstan je za davanje boljeg ukusa lekovima od medicinskih biljaka. Venv doze su zabranjene. Oblik i doza su ovi: Jedno je samo potrebno: I tako bi recept za tuxakov od ova dva leka jovsn Smatra se kao otrovna.

  AS RECEITAS AMOROSAS DE UMA FEITICEIRA PDF

Pored toga on se primenjuje i kod reumatizma i codagre kao sred-stvo koje tera na znojenje.

Videti kod bolesti stomaka kako jocan pripremaju, uzimaju i kako deluju. Girl, Wash Your Face: Da li su ona mesta u telu gde se stvaraju krvna zrnca oslabila, bolesna, ili nema materija-la od kojeg bi se ta krv popravila i obnovila? Propisuje se, i najbolje je, spremiti je kao vinski rasb, i to ovako: