KONTABILITETI MENAXHERIAL PDF

1) Kontabiliteti menaxherial – Sllajdet – Power Point (PPT) Weygandt, Kimmel, Kieso: Managerial Accounting: Tools for Business Decision Making, 6th Edition. Menaxhimi i Kostos KONTABILITET DHE KONTROLL HANSEN & MOWEN Caktimi i kostos së produkteve dhe të shërbimeve: sistemi i. DOWNLOAD DETYRA TE ZGJIDHURA NGA KONTABILITETI MENAXHERIAL. Page 1. Page 2. The Chronicles of Narnia Complete 7-Book Collection (The Lion, .

Author: Gugul Vishura
Country: Grenada
Language: English (Spanish)
Genre: History
Published (Last): 3 April 2011
Pages: 432
PDF File Size: 7.54 Mb
ePub File Size: 20.96 Mb
ISBN: 632-1-26137-797-2
Downloads: 45938
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Arajar

Ort e makineris 5. Nj shrbim karakterizohet nga natyra e tij e paprekshme.

Kostot totale t prodhimit pr punn pjestohen me numrin e njsive t prodhuara pr t llogaritur koston pr njsi. Ushtrime nga kontabiliteti menaxherial Documents. Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosPrmbledhja e rrjedhjes s kostos s puns s drejtprdrejta. Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosKostot dhe veprimtaria e shpenzimeve indirekte t departamentit5Norma e shp.

Shuma aktuale e nxitsit t prdorur duhet t mblidhet dhe regjistrohet.

Ort e puns s drejtprdrejt3. Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosPrmbledhja e rrjedhs s kostos pr mallrat e prfunduara. Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosFormulari i kostos pr punn me porosi t prfunduar. Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosShpenzimet indirekte t ngarkuara duke prdorur shum faktor nxitsDepartment AShpenzimet indirekte Faktori nxits i kostos Norma e mbulimit t kostos pr depart. Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kontabliiteti e rrjedhjes s kostos indirekte.

  KRESS 700 PSE PDF

Prshkrim i prgjithshmFormulari i kostos pr punt me porosiSistemi i caktimit t kostos pr punn me porosi: Kontabiliteti Menaxherial P2 – scaak.

Ksaj i referohemi si sistemi i vendosjes s kostos pr punn.

Kontabilitet Menaxherial – KF, KM1&2, FK, PF, RF1&2, P2, P7 – Arbër HOTI

Prdorimi i njohurive financiare pr t marr vendime t Ushqimi, cimento, derivatet e nafts dhe prodhimet kimikeNdrtimi i sistemit t kontabilitetit t kostosMarrdhnia e akumulimit, e matjes dhe e ngarkimit t kostos2The cost accounting system must satisfy the needs for cost accumulation, cost measurement and cost assignment.

Ndrtuesit e ormaneve, ndrtuesit e shtpive, shrbimet dentale dhe medicinaleFirmat prodhuese prkundrejt firmave shrbyeseProduktet dhe shrbimet unike prkundrejt atyre t standardizuara Disa kompani mund t bjn shum njsi identike t t njjtit produkt. Rishikim i Java e parJava e par -? Totali i kostove t prodhimit t njsive pjestohet me numrin e njsive pr t prcaktuar koston pr njsi.

Metodat e matjes s kostos: Kostot pr njsi n firmat prodhuese prdoren pr: Kontabiliteti menaxherial kundrejt kontabilitetit financiar Secila pun dokumentohet n nj formular t kostos s puns me porosi.

Krkesa vjetore e kompanis pr Produktin Alfa sht 50, njsi.

Kontabiliteti Menaxherial

Dokumentet e burimit mund t dizajnohen n mnyr q t furnizojn me informata q mund t prdoren pr qllime t shumfishta. Nj kosto direkte sht ajo kosto e cila mund t evidentohet Documents.

  CABEAMENTO ESTRUTURADO FURUKAWA PDF

Kontabiliteti Menaxherial Monitorimi i Performancs s Biznesit Nga mbajtja e shenimeve drejt zgjidhjes msnaxherial problemeve Kontabiliteti menaxherial strategjik Documents.

Faktort nxits m t prdorur prfshijn: Kosto e produktit t ksaj pjese jan: Duke qen se njsit jan t njjta, kostot e do njsie jan gjithashtu t njjta. Kontabiliteti Menaxherial Pjesa e pare MSc. Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostos4Prmbledhja e rrjedhjes s kostove t prodhimit pr kompanin All SignsCaktimi i kostos pr punn me porosi: Kompania prdor sistemin standard variabil marxhinal t kostove dhe Kontabiliteti Menaxherial menaxhreial Download Report.

Kostot akumulohen sipas puns n nj sistem t prodhimit me porosi.

Kontabiliteti Menaxherial k5

Kontabiliteti menaxherial perkufizohet si nje proces identifikimi, matjeakumulimi, analizimi, pergatitjeinterpretimi dhe komunikimi te informacionit financiare Caktimi aktual i kostosCaktimi normal i kostosNdrtimi i sistemit t kontabilitetit t kostos Ngarkimi i kostos ndodh pasi q kostot t jen akumuluar dhe matur. Published on Apr View 91 Download 6. Mbledhja e t gjith formularve t kostos s puns prcakton dokumentin stoqet e gjysmprodukteve. Shpenzime indirekte t puns