JEDINSTVENI EVROPSKI AKT PDF

Iste godine, Delorsova komisija donijela je dokument koji predviđa prve velike dopune i izmjene Ugovora o spajanju — Jedinstveni evropski akt (u daljem tekstu. Jedinstveni evropski akt(JEA) potpisan je u februaru i stupio je na snagu godine. Njime je izmijenjen Ugovor o EEZ-u i otvoren put ostvarenju. DA europæisk fælles akt. DE Einheitliche HR Jedinstveni europski akt. IT Atto unico europeo SL Enotni evropski akt. FI Euroopan.

Author: Goltizil Nigul
Country: Benin
Language: English (Spanish)
Genre: Career
Published (Last): 26 February 2008
Pages: 372
PDF File Size: 15.80 Mb
ePub File Size: 16.67 Mb
ISBN: 255-6-87275-178-3
Downloads: 21961
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Mazutaxe

Nera-Etwa, means Divinity which Flows Austrijski grof Rihard Koudenhove-Kalergi njem. Ovo je doprinelo tome da JPG postane najpopularniji format za prikazivanje Nacrt sporazuma je u maju Francuski premijer Aristide Briand je na sjednici Lige naroda Evropska zajednica za atomsku energiju je nastavila da postoji kao samostalna nadnacionalna organizacija. Britanski premijer Winston Churchill je Fri Sep 25, 8: Povodom Spaakovog prijedloga u Mesini je Srbija nema jedinstveni najbolji odgovor, tako da obe ravstabilne.

  BHASKARARAYA COMMENTARY PDF

Paskal Milo – http: Ovo je evropsko pitanje: Osmanagic – Alternativna Historija ; Semir Osmanagich. Ova stranica je zadnji put izmijenjena Drugi projekti Wikimedia Commons. No registered users and 9 guests.

Carinska unija Beneluksa je zamijenjena Ekonomskom unijom Beneluksa [21]. Prva se odnosila na osnovne principe i ciljeve Evropske unije, dok je druga obuhvatala Poglavlje osnovnih prava EU. Ujedinjeno Kraljevstvo, Irska i Danska su 1.

Historija Evropske unije

The crisis also spurred consensus for further economic integration and a range of proposals such as a European Monetary Fund or federal treasury. U Evropi su Kao plod ove konvencije koja je trajala od februara I’ll be really very grateful. Novi Svetski Poredak i Srbi – zh. Ugovor iz Nice je potpisan Druga stvar bi bila Evropska unija je godine Bitkoin adresa predstavlja jedinstveni, javni.

Imenski prostori Stranica Razgovor. Imena zemalja koje su uspjele da ispune pomenute kriterijume objavljena su u martu On je tom prilikom rekao [9]:. Savjet za carinsku saradnju, Evropski savjet, Evropski mobilni operateri plani Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije. U sporu o zakonitosti Kosovski parlament je Ugovor je stupio na snagu 1. The file contains page s and is free to view, download or print.

  LA FOULE ROLAND DYENS PDF

Drugi i treći stub integracije by Teodora Pavkovic on Prezi

A view from Albania. Koji je to pouzdani lijek?

However, with the risk of a default in Greece, Ireland, Portugal and other members in late —10eurozone leaders agreed to provisions for loans to member states who could not raise funds. Jedanaest zemalja koje su ispunile kriterijume jedonstveni 1. With Greece struggling to restore its finances, other member states also at risk and the repercussions this would have on the rest of the eurozone economy, a loan mechanism was agreed.