CALATORI STRAINI DESPRE TARILE ROMANE VOL 6 PDF

Vol. 4. Other Titles: Călători străini despre Țările Române în secolul al lea: Călători străini despre Țările Related Subjects:(6). Romania. Vol. 1. Bucharest: Editura Știinţifică, [Holban, Maria], ed. Călători străini despre Ţările Române [Foreign Travelers in the Romanian Lands]. Vol.6, Paul de . CALATORI STRAINI DESPRE TARILE ROMANE Sup lirnent I www. dacoromanica. ro 6 Traducerea a fost efectuata dupd editia lui Nicolae Iorga, Acte,s1.

Author: Talkis Fauzragore
Country: New Zealand
Language: English (Spanish)
Genre: History
Published (Last): 15 April 2010
Pages: 110
PDF File Size: 1.8 Mb
ePub File Size: 17.8 Mb
ISBN: 376-1-23909-871-9
Downloads: 73832
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tozilkree

In aste vremuri din urma, Neamul armenilor e in prirnejdie. La 27 noiembrie am ajuns la Prut in fata Tutorei. In principate a sosit cand se afla In apogeul carierei sale diplomatice. DouA care de morti, urmate de o multime nerndsuratA, se oprise dinaintea portii, iar imprejur ardeau faclii si torte.

Acest birou, incredintat unui contabil necinstit, conducea in special lucrArile publice.

Edipa completd a insemndrilor a fost realizatd de Almut Bues9. In perioada razboiului Crimeii, a unirii principatelor, Billecocq a straimi un aparator constant al drepturilor romanilor. A doua sesiune a Adundrii era gata sa.

Calatori straini,vol.5, sec. XIX

In zadar domnul Stirbei a incercat la “inceput sa gaseasca garantii pentru tArani [. Pentru istoria romaneasca sursa e una de prima mand, datorita abundentei de infonnatii referitoare la Moldova, Tara Romaneasca si Dobrogea. Din pAcate aceastA sperantA a fost de scurta duratA. Ubicini, Valachia In Nu inseamna cd, exista un progres. Iasul, in schimb, vdzut in plina iarnA, cand zapada acoperise din abunentd strdzile si ii apare mult mai putin lipsit de defecte cleat Bucurestii, in care lumea umbla in sanii aurite la care erau inhdmate adevdrate echipaje.

Caii s-au smuls i s-au lovit urat din cauza frigului cu Vantul furtunos nu permitea aprinderea vreunui foc, si nici nu era cu ce sa-1 aprindem, caci [vantul] a dus departe fanul i ovdzul, a aruncat in sus coviltiml cdrutelor si ce a mai putut prinde.

  DESCARGAR BAILANDO CON EL DIABLO SHERRILYN KENYON PDF

Calaméo – Călători străini,

Din specificul provinciei faceau parte si dervisii din Babadag, pe care autorul i-a intalnit strangand milostenie prin satele stepel dobrogene Probabil cele mai valoroase informatii din insernnanle lui Gruneweg sunt descrierile etnografice, pe care acesta le completeaza in chip fencit cu numeroase desene.

Toate aceste lucrun Rincon fie nu le stia, fie nu le-a luat in seamd. Se prezenta i momentul revolutionar de la Bucuresti din vara luiprilej de a familiariza publicul cititor cu poezia lui Vasile Alecsandri, Defteptarea Romaniei cuprinsul Proclamatiei de la lslaz. Printul prevenit de domnul Baleanu despre ceea ce s-a intamplat, a compus in aceea0 seara in compania agentului Austriei, care nu a aprobat atitudinea sa fata de mine, urrnatorul raspuns: Din cei 24 de peregrini, care fac obiectul volurnului de filth.

Pe drumul dintre Iai i Vaslui, cdlatorul rernard intr-un sat o mica bise fapt ce permite identificarea asezaril cu targul Scanteia. Acolo au venit tdrziu la noi cu o cocie doi tovarAsi englezi: Sub conducerea lui Domitian, dacii au cucerit posesiuni romane 0 1-au fortat pe imparat, pe care 1-au infrant, sa le plateasca tribut Inainte de a suna clopotul, ei bat o vreme intr-o seandurd de stejar, dupd felul in care doi oameni bat fierul impreuna.

Cele sase calatorii in Imperiul Otoman descrise de Martin Gruneweg permit cateva observatii. In privinta celorlalte, porunca apartine Sigiliului fericirii, refugiu mondial. Maiestatea Sa [este] departe si strakni nu mi s-a spus altceva din partea Maiestatii Sale Prea Crestine, decat [faptul] ca nu ma va lipsi [de ajutor]. Vezi relatarea calatoriei sale in vol. In acel moment putea fi cinci dupa-amiaza; ora obipuita pentru primiri trecuse a sosit, p.

  HIAB 090 PDF

De ce faci w? In acest context si ca urmare a unor viziuni, el s-a decis sa se converteasca la catolicism. In sau i s-a adaugat o aripa noua, iar inun etaj.

Cele mai importante lucrari ale sale sunt inchinate principatelor: Fiecare parte a facut o munch separata, care a fost apoi trimisa la Sankt Petersburg. Marnei i-a luat o suma de bath frumusica si niste bijuterii.

Romanne din tinerete a ales sa faca parte din diplomatie, desi avea si studii juridice. Curierii au plecat de indata la Constantinopol pentru a duce cabinetului sultanului procesulverbal al alegerii, acoperit de semnaturile tuturor boierilor [.

Călători străini,vol.sup.

Tot din categoria izvoarelor neobisnuite face parte si poema” lui Minas din Tokat, despre persecutiile contra armenilor din Moldova din vremea lui tefan voda Rares. La sfar0tu1 anuluimai mult de trei milioane de doage, un muncitor putea fabrica intr-o singurd zi doage, erau gata sd fie exportate la Marsilia, 0 vandute acolo ii asigura domnului Condemine 0 asociatilor un beneficiu de franci L.

Din pacate, Ceintecul de jillire al lui Minas din Tokat a fost eliminat din cuprinsul volumului II strzini vechea serie de Calatori, foarte probabil la cererea cenzurii comuniste. Domnul Guizot nu mi-a rAspuns si acest nefericit, care a salvat ca medic in timpul holerei mii de romani este mort de foame si sArAcie in orasul Bucuresti. La 1 iulie am hranit [animalele] in spatele [oraului] Carasu; aici ni s-a spus despre [prezenta] unei mari Ntiri langa Dundre i pretutindeni pe drum.